Costurile procesului de debitare cu plasma

Debitarea metalelor feroase se poate executa folosind metoda clasica de taiere cu oxigaz. Insa exista situatii cand aceasta metoda de debitare nu se poate folosi din cauza limitarilor impuse de procedeu.

Folosirea oxigazului la materiale neferoase este periculoasa din cauza reactiilor explozive produse cu oxiacetilena. La aceste materiale se foloseste procedeul de debitare cu plasma. Masinile CNC cu debitare cu plasma sunt potrivite pentru taierea materialelor neferoase cat si pentru taierea otelului inoxidabil.

Insa si acest procedeu are anumite limitari. Taierea tablei cu grosime peste 50 mm este nerecomandata, fiindca preciazia liniei de debitare nu mai este corespunzatoare. In general procedeul de debitare cu plasma este destul de economic din punctul de vedere al costurilor. Costul prelucrarii creste insa cu cresterea intensitatii curentului necesara debitarii. Cu cat materialul este mai gros, cu atat creste exponential si curentul necesar, implicit costurile. Daca este posibil trebuie ales alt tip de debitare pentru materiale cu grosime peste limita recomandata.

Print Friendly, PDF & Email